Ingredienser
Her er min hidtil bedste opskrift på “morgenboller” – det er nemt når man bare lige rører dejen sammen på 1 min. – Jeg har dog erfaret at de lige bliver “en tand bedre” hvis man efter 30- 40 min lige “folder” dejen inden den kommer i køleskabet til næste morgen
Opskriften her er til 9 stk. – men lavet så den let kan øges eller reduseres med “3”
- 7,5 g gær
- 3,3 lunken vand
- 60 g økologiske Havregryn
- 60 g økologiske groft speltmel ( eller grahamsmel)
- 300 g økologiske hvedemel ( jeg bruger sigtet spelt)
- 6 g salt ( lille tsk)
- 15 g honning
- Rør gæren ud i vand og tilsæt herefter havregryn, honning, mel og til sidst salt
- Rør blanding rundt med en ske til alt væske har optaget melblandingen.
- Dæk skålen med et låg og lad den stå på køkkenbordet 30-45 min.
- Gør dine hænder våde og fold dejen over sig selv fra alle sider, læg låget på, og sæt herefter dejen på køl natten over. ( se evt. video nederst)
- Om morgenen tændes ovnen på 250 grader varmluft, og sæt en plade ind i ovnen. Tag dejen ud af køleskabet.
- Drys solsikkekerne og sesamfrø på bordet i et felt på ca, 30×30 cm. Vend dejen ud på kærnerne – træk evt dejen forsigtigt til ca 20×20 cm, drys med birkes ( og evt de overskydende kerne) og skær dejen ud i 9 firkanter, og løft dem forsigtigt over på den varme plade.
- Sæt bollerne ind, sænk temperaturen til 210 C. Bag nu bollerne i 12 -13 minutter
- Når bollerne er sprøde og gyldne på overfladen, og lyder hule når du banker på dem, er de klar til at blive serveret.
Hvis du vil have bollerne ekstra sprøde så “kast” 1 dl. vand ind i ovnen – evt i en lille bradepande el.lig eller som jeg brug dampfunktionen i ovnen.
Er du indehaver af et bagestål så bag dem derpå og få en endnu bedre bund på “Bjerninglapperne”