Til Jul høre der sig jo klejner til, men jeg bager ikke de der småkageklejner, men i stedet de her gærklejner, dem er alle som regel vilde med. Server dem til aftenkaffen eller til gløgg i stedet for æbleskiver
500-600 g mel
50 g gær
1 spskf. sukker (der kan udelades)
revet skal af 1 og saft af en stor citron
2 – 3 tsk. kardemomme
150 g smør
3 æg
2 ½ dl mælk.
Olie, palmin eller svinefedt til kogning ( jeg koger dem i olie i fritøsen)
50 g gær
1 spskf. sukker (der kan udelades)
revet skal af 1 og saft af en stor citron
2 – 3 tsk. kardemomme
150 g smør
3 æg
2 ½ dl mælk.
Olie, palmin eller svinefedt til kogning ( jeg koger dem i olie i fritøsen)
Mælken lunes med smørret, og hældes i en skål, gæren opløses heri, hvorefter sukker, citronskal og saft og kardemomme blandes i sammen med de æg. Til sidst røres melet i lidt efter lidt, men hold lidt tilbage, det er forskelligt hvor meget dejen kan tage, det kommer an på æggenes størrelse. Dejen æltes 5-10 hvorefter den rulles ud, og udskæres til klejner, og “drejes”
Klejnerne koges i varmt olie (180 C) i nogle min. til klejnerne er gyldenbrune. Klejnerne kan spises med glasur på eller med syltetøj eller sigtet florsukker. Desuden kan klejnerne fryses, tøes op og lunes i ovnen