Er du ( eller ungerne) træt af rugbrød i madpakken, er her et rigt lækkert alternativ
Ingredienser: Skoldning: 150 g fuldkornspeltmel 3 dl. kogende vand 2 tsk salt 1 dl Surmælk (kærnemælk, tykmælk ... eller hvad du har) 4 dl koldt vand 25 g gær 850 g fuldkornspeltmel Bland melet til skoldning,kogende vand og salt, og lad det stå ca. 10 min. Tilsæt de øvrige ingredienser, ælt dejen 5 min på maskine eller 10 min i hånden. Fyld dejen i to smurte brødforme (à 1,5 lit.) og glat overfladen med en våd dejskraber. Lad dejen hæve tildækket i ca. 60 min. Prik dem med en stegegaffel dyppet i vand, sæt dem, nederste, i en forvarmet ovn ( 250 C.) i 5 min. sænk temperaturen til 200 C. og bag yderligere 40-45 min. Afkøl brødene på en riste med et viskestykke over.