Pitabrød af speltmel

Der bliver 12 stk  af denne opskrift

Ingredienser
100 g stenkværnet fuldkornsspeltmel
550 g stenkværnet fintsigtet speltmel
20 g økogær
15 g salt
10 g lyst rørsukker
4,5 dl vand
2 sp olivenolie

Hæld det kølige (!) vand i bunden af røreskålen. Tilsæt gær og olie. Bland alle de tørre ingredienser godt og tilsæt dem. Ælt dejen til den er blank og slipper røreskålens sider. 


Dæk skålen med et klæde og lad den hæve til dobbelt størrelse. 

Forvarm ovnen til 250 grader varmluft


Skrab dejen ud på et meldrysset bord. Form den til en pølse og del den i 12 lige store stykker. Hvert stykke formes til en bolle, som hviler ca. 5-10 minutter inden den rulles til et fladt brød, ca. 3-5 mm tykt. Sørg for at dejen ikke hænger fast i bordpladen. Hvis dejen rives i stykker har den ikke lige så nemt ved at “boble op”. Placer brødene på bagepapir. Der kan være 4 pitabrød på ét stykke.

Bag 2 plader ad gangen i ca. 10 minutter til brødene er gyldne. Vend dem eventuelt om et par minutter, så bunden også får lidt “topvarme”.

Pak eventuelt pitabrødene ind i et klæde mens de er lune. Så bliver de bløde i skorpen




 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *