Ingredienser
100 g stenkværnet fuldkornsspeltmel
550 g stenkværnet fintsigtet speltmel
20 g økogær
15 g salt
10 g lyst rørsukker
4,5 dl vand
2 sp olivenolie
Dæk skålen med et klæde og lad den hæve til dobbelt størrelse.
Forvarm ovnen til 250 grader varmluft
Skrab dejen ud på et meldrysset bord. Form den til en pølse og del den i 12 lige store stykker. Hvert stykke formes til en bolle, som hviler ca. 5-10 minutter inden den rulles til et fladt brød, ca. 3-5 mm tykt. Sørg for at dejen ikke hænger fast i bordpladen. Hvis dejen rives i stykker har den ikke lige så nemt ved at “boble op”. Placer brødene på bagepapir. Der kan være 4 pitabrød på ét stykke.
Bag 2 plader ad gangen i ca. 10 minutter til brødene er gyldne. Vend dem eventuelt om et par minutter, så bunden også får lidt “topvarme”.
Pak eventuelt pitabrødene ind i et klæde mens de er lune. Så bliver de bløde i skorpen