Hvis du får gæster om en god time og du lige også skal rydde op eller andet inden de kommer, kan du så nå at bage? , ja da ! Du bager da bare en kanelkage…….og køler den i fryseren inden du kommer glasur på 🙂
400 g sukker
400 g hvedemel
4 tsk. stødt kanel
2 tsk. natron
1/2 l kærnemælk (eller mælk+ymer)
Glasur:
50 g smeltet smør
250 g flormelis (ca.)
2 tsk. vanilie
1 spk. kakao
4 spk. varm kaffe
Herefter blandes mel, sukker, kanel og natron sammen og fedtstoffet røres i dejen sammen med kærnemælken. Dejen hældes i en lille bradepande, foret med bagepapir, og bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 15-20 min.
Hvis du vil lave en mindre kage evt til en 16-18 cm. springform (som den på billedet) så brug:
50 g smeltet smør
100 g sukker
100 g hvedemel
1½ tsk. stødt kanel
3/4 tsk. natron
2 dl kærnemælk (eller mælk+surmælk)
Glasur:
25 g smeltet smør
125 g flormelis (ca.)
1 tsk. vanillie
1½ tsk kakao
2 sp. varm kaffe
Hej Smithefar, kunne man eventuelt være så kæk at kalde denne kage for "Nicolais Kanelkage"? Jeg har hørt, at han laver en fremragende version!
Det kunne jeg da godt overveje ……Jeg er lidt nysgerrig Hvor kender du Nicolai fra ?