Ingredienser
- 5 dl piskefløde
- 2 dl mælk
- 2hele æg, 3 æggeblommer
- 125gram sukker (Du kan nøjes med 100 gram hvis du syntes den er for sød.)
- 1 stangfuld vanillekorn eller 2tsk god vanilliesukker
Fremgangsmåde
Rør sukker, æg og vanille sammen. Bland mælk og fløde og kog det op, hæld den kogende blanding i æggemassen under piskning. Hæld cremen tilbage i gryden og varm op til 85 grader Præcist!
Hvis det koger er det ødelagt så Pisk stadig lidt efter at der er slukket for gryden.
Køl cremen ned i køleskab eller vandbad.
Jeg vil kraftigt anbefale en ismaskine til at fryse isen i. Har du ikke det, så frys den ned i fryseposen det første stykke tid. Indtil den begynder at blive for hård kan du tage posen op og “ælte den” for at forhindre store is krystaller, og derefter fryse det i den ønskede form.