Pæretærte med mandelcreme

Mørdej

100 g mel

40 g rørsukkerimg_20181027_1741383385755800315652727.jpg

75g koldt smør

1 æggeblomme

Mandelcreme

75 g smør, blødt

60g sukker

75 g mandler malet til mel

2 æg, str. M

Fyld

2-3 pærer skåret i tynde skiver

35 g Mørk chokolade

Bland, sukker og mel sammen og smuldr smørret ud til det er som savsmuld. Her kan fint bruges en foodprocessor. Saml dejen med æggeblommen og lad den hvile på køl i 30 minutter inden den rulles ud, evt. mellem to stykker meldrysset bagepapir og lægges i et lille smurt tærtefad.

Fyld:

Pisk smør og sukker luftigt, rør mandelmel og æg i. Drys hakket chokolade over tærtebunden og fordel derefter mandelcremen ovenpå chokoladen. Læg pæreskiverne på et fint mønster.

Bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30-35 minutter.

Pynt evt med Chokolade og flormelis

img_20181027_2003084087075743640029341.jpg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *