Mørdej
100 g mel
75g koldt smør
1 æggeblomme
Mandelcreme
75 g smør, blødt
60g sukker
75 g mandler malet til mel
2 æg, str. M
Fyld
2-3 pærer skåret i tynde skiver
35 g Mørk chokolade
Bland, sukker og mel sammen og smuldr smørret ud til det er som savsmuld. Her kan fint bruges en foodprocessor. Saml dejen med æggeblommen og lad den hvile på køl i 30 minutter inden den rulles ud, evt. mellem to stykker meldrysset bagepapir og lægges i et lille smurt tærtefad.
Fyld:
Pisk smør og sukker luftigt, rør mandelmel og æg i. Drys hakket chokolade over tærtebunden og fordel derefter mandelcremen ovenpå chokoladen. Læg pæreskiverne på et fint mønster.
Bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30-35 minutter.
Pynt evt med Chokolade og flormelis